Tel: +32(0)471/69.43.84 Email: info@belconnect.be

Poolse onderaannemers

Meer weten over BELConnect?

Waarom kiezen voor Poolse onderaannemers?

Poolse arbeiders staan bekend om hun uitstekende werklust, ze zijn goed opgeleid en hebben de juiste spirit en werkethiek. Ze kunnen flexibel ingezet worden in zowel tijdelijke als langdurige projecten.

Via het systeem van detachering is het voor Belgische ondernemers de laatste jaren aantrekkelijk geworden om deze gekwalificeerde arbeiders in te schakelen voor een brede waaier aan werkzaamheden zoals metselwerken, pleisterwerken, elektriciteitswerken, …

BELConnect heeft toegang tot een uitgebreide database met mogelijke Poolse onderaannemers en hun specialiteit. Deze databank wordt continu geüpdatet en beheerd door gescreende en betrouwbare partners die in Polen actief zijn. Zo garanderen we u kwaliteit in combinatie met scherpe prijzen. Het uiteindelijke resultaat is een verhoogde slagkracht en competitiviteit van uw bedrijf.

De belangrijkste voordelen op een rijtje:

- Arbeiders van Poolse onderaannemers zijn bijzonder gemotiveerd. Ze hebben er alle belang bij vakwerk af te leveren als ze in de toekomst opnieuw door Belgische bedrijven ingeschakeld willen worden.
- Bent u ontevreden over uw Poolse arbeiders, dan kunt u ze snel vervangen, zonder dat u een ontslagvergoeding wordt gevraagd.
- De loonlasten van Poolse arbeiders liggen lager.
- Poolse arbeiders hoeft u geen dertiende maand of vakantiegeld te betalen.
- De kosten met betrekking tot ziekteverzuim vallen weg.
- BELConnect ondersteunt u bij het volledige dossier: van de aflevering van het formulier A1 tot de LIMOSA-aangifte en de inschrijving in de gemeente

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen. Zo is de kans groot dat Poolse arbeiders bij bepaalde feestdagen naar huis willen terugkeren (bijvoorbeeld in de kerstperiode of rond Pasen). Bovendien is er de taalbarrière. In Polen wordt nauwelijks Nederlands of Frans gesproken. De voertaal zal dus Duits of Engels zijn.

Deze nadelen wegen echter niet op tegen de talrijke voordelen van de inschakeling van Poolse arbeiders